Verimli iş, planlama ve organizasyon

Şeref Defteri

T.C. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hacı Abdullah Lokantası’nın restore edilerek yeniden hizmete girdiği bir günde damağımız gerçek Türk mutfağı ile tatlanıyor. Yemek kültürümüzün takdim edildiği böyle güzel bir mekanda kısa bir aradan sonra tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bol, helâl, bereketli kazançlar temennisiyle Rabbimden istikrarlı bir gelecek diliyorum.

Şehzade Osman Selahaddin

Hususiyetle iftar programınızdan mütehassis oldum. Yemeklerinizin zerafeti ve lezzeti unutulmuş günleri tekrar canlandırdı. Nice ramazanlarda bu iftarın tekerrürü temennisiyle…

Muhsin Yazıcıoğlu

Otantik yapısıyla, temiz ve titiz servisi, güleryüzlü çalışanları ve gerçekten harika yemekleriyle bizi doyurdular. Hem damak, hemde ruhumuza hitabeden ilgileri dolayısıyla “Hacı Abdullah Lokantası” çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Hep böyle kalın ve bu yüz yıllık müesseseyi bozmayın. Tebrikler ve sevgiler…

Dr. Yıldırım Aktuna

1960’lı yıllardan beri geldiğim bu lokanta, kırk küsür yıldır, yemeklerinin lezzetinden hiçbirşey kaybetmeden, servis hizmetlerinden kalite ve bağlılığı sürdürerek çalışmaların büyük bir başarı ile devam ettirmektedir..
Kuranları, geliştirenleri ve tüm çalışanları yürekten kutluyorum…
Sevgilerimle..

Kenan İmirzalıoğlu

Ne zaman Annemin yemeğini özlesem kendimi Hacı Abdullah’ta buluyorum, elinize sağlık.

Tuluyhan Uğurlu

Sevgili Hacı Abdullah ailesi
Saygı ve inceliği gördüğümüz ve yaşadığımız bu mekanda ulusal yemeklerimizi en güzel yaşatan enstantanelerle karşılaşmak beni mutlu ediyor.

Murat Yalçıntaş

İstanbul yemek kültürünün bir temeltaşı olan bu müesseseyi bugünlere getiren, başta Abdullah Bey olmak üzere, tüm çalışanlarına, istanbul iş alemi adına, şükran ve minnetlerimi sunar›m.

Mehdi Eker

İstanbul’un lezzet merkezlerinden Hacı Abdullah’da bir akşam yemeği yedik.
Türkiye’nin “marka” anlamı olan güzel yemeklerini en seçkin örneklerini nezih bir ortamda, ustaca bir servis ile sunan Hacı Abdullah’ın sahibi ve tüm çalışanlarına teşekkür eder başarılar dilerim.

Savaş Ay

Merhaba!… Ben annemden iyi, kimse, evet kimse ondan iyi yemek yapamaz sanırdım. Bi de baktım kiii (tattım ki) Allah Allah ….
yav yoksa “mutfakta biri mi var?”
Yoksa mutfakta annem mi var?
Sevgiyle

Sinan Babila

Değerli Dostum,
Türkiye’de Türk Mutfağı geleneklerini yaşatan, leziz ve enfes bu yemekleri servis eden çok az değerler kaldı. Bunların öncüsü olarak sizi canı gönülden kutluyorum. Keşke İstanbulun her köşesinde sizin gibi değerler bu hizmetleri verse de namımız dünyada devam etse!
Sizi ve çalışanları kutlamak bile çok hafif kalır bu güzel sofradan sonra söyleyecek şey bulamıyorum, sadece kucak dolusu teşekkürlerimi arz ediyorum..
Ama candan
Başarılarınızın devamı dileğiyle saygılarımı sunarım.

Cemil Çiçek

Türk mutfağının en lezzetli örneklerini büyük bir başarı ile sunan bu müesseseyi kuranları, yaşatanları en kalbi takdir ve tebriklerimi sunar, başarılarının devamlı olmasını temenni ederim.
Allah bol ve helal kazanç versin.

Bülent Arınç

İstanbul’un medarı iftarı Hacı Abdullah Lokantasındayım.
Yıllardır takdirle andığımız bu güzel mekan leziz yemekleri, mükemmel servisi, çok iyi tefriş edilmiş duvar süslemeleri, vitrayları ile Abdullah bey ve değerli çalışanlarıyla mükemmel bir lokanta. Yüzyılı geçmiş bu gelenek en güzel şekilde devam ediyor.
Daha nice yıllar başarıyla devam etmesi dileğiyle herkese selam ve sevgiyle.

Başaran Ulusoy

Gelenekleri yaşatan ve gözeten bir anlayışın sürdüğü bu güzel tesisde çok değerli büyüklerimle keyifle taddığım mutfak zevkinin en güzel örnekleri ile Türk Mutfağının yaşandığı ve bu yaşama gayretle sarılan tesis sahibi çalışanları canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Zor olan orjinal değerleri yaşatmaktır ama en güzeli de budur. Hacı Abdullah Lokantası’nda bunun en güzel örneğidir.
Bu müessesenin sahibi artık sahibi değil bu değer Türkiye’ye mal olduğu için millete mal olmuştur.
Yüce Allah’ım nazardan saklasın.

Binali Yıldırım

Birkez daha şahit olduk ki Hacı Abdullah hizmet kalitesi, yemeklerindeki lezzet ve çeşitlilikle bir farkı ortaya koymaktadır.
Aynı hizmet kalitesinin devam edeceği inancıyla birkez daha kutluyor tüm yönetici ve çalışanlara başarılar diliyorum.

Beşir Atalay

Övüncümüz, mutfağımızın en seçkin temsilcisi, Tarihi Hacı Abdullah’da leziz bir yemek daha kısmet oldu.
Hiç bozulmayan, titizliği, hizmeti ve lezzeti ile nice yıllar hep var olsunlar.

Murat Belge

Merhaba, epeydir yolum düşmüyordu, Bugünde sıkışık bir zamanda geldim. Her zamanki gibi iyi. Değişen bir şey yok. Eski bir düştü sıhhat ve afiyet bulmak gibi bir duygu.

Ayla Algan

Kendi kültürlerinin en önemli unsurlarından biri olan türk mutfağının ve geleneksel damak zevklerimizin sürdürülmesinde, yemeklerimizin yerli yabancı pekçok insana tanıtılmasında ve hatırlatılmasında çok önemli görevi başarı ile yerine getirmektesiniz.
Yürekten kutlarım Hacı Abdullah Lokantası’nı.

Mehmet Ali Alabora

Hacı Abdullah Lokantasını var eden herkese,
İstanbul’un İstanbul olabilmesinde sizinle birlikte bu yemekleri yapanların büyük payı var. Sakın buralardan ayrılıp İstanbul’u bırakmayın.

Veysel Eroğlu

Hacı Abdullah Lokantası’nın lezzetli yemeklerini tam 30 yıldır biliyorum.
1968 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinde bir talebe olarak okurken, para biriktirir o zaman Hacı Salih lokantası olarak meşhur bu lokantada ara sıra yemek yemenin mutluluğunu yaşardım.
Asistan ve Doçent olduğumda da hatıralarımı tazelemek açısından zaman zaman yemek yemek için geliyordum. Hacı Abdullah Lokantası’nın aynı lezzeti sürdürmesi beni çok sevindirdi.
Nihayet bugün İSKİ’den, değerli arkadaşlarımla iftarımızı burada açtık.Sahiplerini ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum.

Işılay Saygın (İzmir Milletvekili)

İmparatorluklara başkentlik etmiş, güzel İstanbulumuzun simgesi haline gelmiş Hacı Abdullah lokantası ile gurur duyuyoruz.
Dostlarımız ile geldiğimiz müessenizin ününe layık olduğunu görmekten mutluluk duyduk.
Ülkemizi tanıtmada etken olan Türk Mutfağını sizin gibi ciddi kuruluşlar ile devamını diler, diğer kuruluşlara örnek olan çalışmalarınızı candan kutlar, bol kazançlar dilerim.

Çetin Altan

İstanbul’da tarihsel birikimlerin gönül tadına, kuşaklar boyu ağız tadını ona ekleyen sevgili Hacı Abdullah’ın dost insanlarına içtenlikle.

Orhan Pamuk

Babaannemin evinde yediğim geleneksel Türk yemekleri. Benim bir ikinci babaannemin evi.

Duygu Asena

Hacı Abdullah Lokantası’nın yemekleri geleneksel çok güzel. Bu sakin ortamda, dostlarla birlikte olmak büyük keyif.

Ali Kırca

İzinlerini almadan benden önce bu deftere izlenimlerini yazan dosların yazdıklarına gözattım.
Hemen hepsinin ortak paydası Türk mutfağı’nın bu mekanda yaşatılmasından duydukları mutluluktu.
Bence bütün bu izlenimler ve noktalar, farkında olmadan düşündürücü bir paradoks’u yansıtıyorlar.
Fransa’da bir lokantaya gidince, “ne iyi burada fransız yemekleri var, yada İtalyadaki restaurant’da çok şükür ki italyan yemeği yedik” demek nekadar anlamlı olur bilemiyorum.
Hacı Abdullah’ta bu sözler söylenebiliyorsa durum “ciddi” demektir.
Umarım Türkiye’deki lokantaları ziyaretlerde, bu izlenimler sıkça dile getirilmez.
Başarıdileklerimle

Ali Bayramoğlu

İstanbul’la, Beyoğlu’yla, yerel ve gelenekçi kültürüyle aramızdaki bağlar her geçen gün azalıyor. Hacı Abdullah sadece mutfağıyla değil mekanıyla, lezzetiyle, hizmetiyle şu an kalan bağlardan biri. Belkide bu yönde yeganesi. O, hem bu devri, hem önceki devri temsil ediyor.
Nice nesilleri büyüttü, daha nicelerine.


Yusuf İslam (Cat Stevens)

Thank you for a wonderful traditional meal and service. May this honorable institution continue to give strength and nourishment to the people of Turkey and the noble history of Islam in this city.
I hope to return one day – insha Allah
Some of our guests who could find an opportunity to relay their ideas to our book of honor.

B. Carrol

I found both the meal and the winesphare have to be wonderful. I feel, i have now been exposed to genuine Turkish cuisine and i hope that the restaurant will continue in its excellents tradition for at least another hundred years. Thanks.

Garry Kasparov

Thank you for an opportunity to taste an autentic Turkish food. It was great experience!
Your famous place is another good reason to visit Istanbul again!

Ashok Chandak

I am happy to have real turkish food it was a great experience ı will remember the food and feel that Abdullah’s food wood be good season to visit again istanbul

Prof. Issam A.Awaal

With Warm appreciation for your culture, heritage and art-all expressed in wonderful ingredients and preparation. And also your hospitality.

David Lareyote

New York City)
What a pleasure to have such lovely Turkish food in such a beautiful setting !

Don MLong Md

A truly memorable meal worthy of the Topkapi kitchen. I can never decide which of these dishes is my favorite so I just finish them all. I will look forward to returning during many years.
Congretulations for keeping the great traditions of turkish cookery.

Salem Azzami

Happy to be at Haciabdullah after the restaurant has been relieved. The food was authentic and delicious. The service was very good and kind. May Allah has them all.

Claudia Roth

I am so happy to have eaten here the dishes are the real thing a very special experience and delicious to have tested.
Thank you.